Uitkomst PKVW enquête

Geachte leden,

Zoals bekend hebben bijna alle buurtpreventieverenigingen in Laren een enquête onder de leden uitgezet om de mening te vragen over de inschatting van het inbraakpreventieniveau van de eigen woning. Hierop is veel response gekomen en de uitkomst is dat bijna 90% van de respondenten het preventieniveau als voldoende heeft gekwalificeerd.

Als volgende actie hebben bij de ‘als voldoende oordelende woningbezitters’ enkele tientallen gratis woningscans plaatsgevonden door het bedrijf Enorm Ijzerhandel Vos uit  Huizen. Daarbij heeft een expert een controle gedaan met de focus op de kwaliteit van het hang- en sluitwerk. De uitkomst van deze scans leert dat bij circa 85% van de respondenten, die hadden aangegeven voldoende preventiemaatregelen te hebben genomen, verbeteringen nodig zijn om op een veilig niveau te komen. Daarbij kan het gaan om iets eenvoudigs als het aanbrengen van anti-inbraak-kerntrekbeslag maar het kan ook meer om het lijf hebben.

Wij roepen u op om met name het hang- en sluitwerk van uw woning te laten controleren door een PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen) gecertificeerd bedrijf. Bijvoorbeeld Enorm Ijzerhandel Vos(kosteloos en vrijblijvend), maar u kunt ook een ander gecertificeerd bedrijf benaderen (zie daarvoor de site van PKVW). Deze scan, waarbij gecontroleerd wordt volgens de norm van het PKVW, geeft u inzicht in de volgens de expert minimaal noodzakelijke maatregelen (inclusief kostenplaatje) om de kans op een inbraak aanzienlijk te verkleinen.

Met uw hulp kan Laren op een hoger inbraakpreventie niveau komen. Zoals uit de enquête resultaten blijkt is dat wel nodig. Denk aan de volgende stappen die u kunt nemen:

  • Selecteer een specialist op hang- en sluitwerk (PKVW gecertificeerd) en maak een afspraak voor een ‘woningscan’ en vraag om een offerte;
  • Beoordeel de offerte ten opzichte van uw budget en de mate waarin uw huis daarmee veiliger wordt;
  • Overleg met de specialist welke onderdelen uit de offerte u wilt laten doen (of alle onderdelen) en begin bij aanpak van de zwakste schakel;
  • Laat de verbeteringen door de specialist zoals afgesproken uitvoeren.

Uw inspanningen moeten ertoe leiden dat we naar een noodzakelijk gemiddeld hogere preventie tegen inbraak toewerken om onze veiligheid in onze voor het inbrekersgilde aantrekkelijke gemeente te vergroten! De BPV’s in Laren hebben initiatieven ontplooid, u bij deze geïnformeerd en wij sporen u nu aan om eventueel gewenste maatregelen te nemen op basis van uw woningscan!

Waar we kunnen zullen we u blijven informeren en aansporen en natuurlijk zijn we zeer geïnteresseerd naar de feitelijke realisatie om tot een hoger preventieniveau te komen!

Vriendelijke groeten

Uw BPV Bestuur